Pelastussuunnitelma

Hätänumero

Jos tarvitset ambulanssia, paloautoa tai poliisia, soita hätänumeroon 112. Kerro nimesi, osoitteesi ja mitä on tapahtunut.

Kriisitiedotus

Vaadittaessa nopeaa tiedottamista isännöitsijä lähettää tekstiviestit hallitusten puheenjohtajille tai muille yhteyshenkilöille, jotka voivat tiedottaa muille asukkaille.  Isännöitsijä tiedottaa mahdollisuuksiensa mukaan myös näiden sivujen Etusivulla.

Suuremmissa kriisitilanteissa viranomaiset ohjeistavat kansalaisia.

Paloturvallisuus

Jokaisessa huoneistossa pitää olla palovaroitin. Paristo täytyy vaihtaa joka vuosi ja samalla kannattaa painaa testinappia, jolloin huomaa, toimiiko laite.

Jokaisessa huoneistossa tulee olla myös sammutinpeite, joka on tärkein ensisammutuksen väline.

Vesilaitteet

Seuraa vesihanojen ja vesimittarin kuntoa. Jos näkyy vuotoa tai on jotakin poikkeavaa, ilmoita isännöitsijälle.

Jää

Koneellinen hiekoitus ei yllä ihan portaiden eteen. Asukkaiden käytössä on hiekoitusmursketta, jota kannattaa levittää omatoimisesti tarvittaviin paikkoihin.

Elintarvikkeet

Sisäministeriö suosittelee, että jokaisella pitäisi olla ruoka- ja muita välttämättömiä tarvikkeita viikoksi. Vielä parempi olisi pitää kahden viikon varastoa, jota käytetään ja täydennetään säännöllisesti. On hyvä hankkia myös astioita, joihin voi varastoida juomavettä. Katso pelastustoimen Kotivara.

Kokoontumispaikka

Jokaisessa taloyhtiössä on oma tarkempi pelastussuunnitelma, josta ilmenee muun muassa kokoontumispaikka, jos asunnoista joutuu poistumaan hätätilanteessa. Yleensä kokoontumispaikka on taloyhtiön parkkipaikka.