*

Varautuminen virusepidemiaan

Kiinteistöliitto on kehottanut taloyhtiöitä suunnittelemaan varautumista mahdolliseen pandemiaan. Kevään kokouksissa tullaan keskustelemaan asiasta.

  1. Tärkeää on huolehtia normaalista käsihygieniasta.
  2. Myös vanha suositus kahden viikon kotivarasta on edelleen voimassa. Jokaisella kotitaloudella kannattaa pitää kahden viikon ruoka- ja tarvikevarastoa, jota koko ajan uudistetaan käyttämällä vanhimpia tuotteita. Tämä turvaa selvitymisen tilanteissa, jos kauppa-asiointi ei ole mahdollista.
  3. Kriisitiedotus on ollut käytössä isännöitsijän ja taloyhtiöiden välillä jo muutamia vuosia. Kriisitiedotus pienissä ja isommissa kriiseissä toimii meillä näin:
    1. Isännöitsijä lähettää muutamassa minuutissa samalla kertaa ryhmätekstiviestin jokaisen taloyhtiön puheenjohtajalle tai muille yhteyshenkilöille. Heitä pyydetään tarpeen vaatiessa tiedottamaan asiasta muille asukkaille. (Ryhmätekstiviestiin ei kannata vastata eikä soittaa isännöitsijälle, ellei ole välttämätöntä. Se haittaa työskentelyä kriisin aikana.)
    2. Tiedote ja toimenpideohjeet ongelmatilanteista julkaistaan tällä sivustolla aina heti, kun mahdollista. Tässä julkaistaan myös tietoa tilanteen kehittymisestä.

Tätä kriisitiedotusta on käytetty muutamia kertoja joka vuosi pienehköissä kriisitilanteissa (lämpö, vesi, sähkö).

Nämä jo pitkään käytössä olleet suositukset riittävät tässä vaiheessa myös koronavirusepidemiaa varten.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.